SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS

Spread the love

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS

SSC CHSL 2018 10 MARCH 1ST SHIFT ASKED QUESTION, SSC CHSL 2018 10 MARCH 1ST SHIFT EXAM ANALYSIS, SSC CHSL 2018 ASKED QUESTION, QUESTION ASKED IN SSC CHSL 2018 10 MARCH 1ST SHIFT SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS, SSC CHSL 2018 TIER I 10 MARCH ASKED QUESTIONS

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS

We are providing Exam analysis of SSC CHSL 2018  DAY 7 all shift memory based questions.

SECTION LEVEL GOOD ATTEMPT
QUANTITATIVE APTITUDE
EASY-MODERATE
16-20
ENGLISH  LANGUAGE
MODERATE
16-18
GENERAL INTELLIGENCE
EASY
21-23
GENERAL AWARENESS
EASY-MODERATE
16-18
OVERALL
EASY- MODERATE
69-75

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS- GENERAL AWARENESS

SHIFT 1 

Q1. How many fundamental right have been referred in Indian Constitutions.

Ans – 11.

Q2. Whose consent is necessary to make the law of a bill?

A. Only Lok Sabha
B. Only Rajya Sabha
C. Both A and B
D. None of the above

Ans – Both A and B.

Q3. Which ancient city of Hindu Civilian has been famous for seaport?

Ans – Lothal.

Q4. In which year, Mahatma Gandhi has Invoked the Satyagraha against the Rowlatt Acts?

Ans – 1919.

Q5. On which date of year, Cold Wave is observed?

Ans – 22 December.

Q6. Which of the following is world’s second largest continent after Asia?

A. North America
B. South America
C. Africa
D. Europe

Ans – Africa.

Q7. What is the reason for balance of Carbon Dioxide and Oxygen in atmosphere?

Ans – Photosynthesis.

Q8. Emission mean ?

A. Production or discharge of something.
B. Substance formation which plays an important role in body.
C. Elimination of substance present in excess.
D. None of the above

Ans – Production or discharge of something.

SHIFT 2 

Q1. Which of the following states shares border with Arunachal Pradesh?

A. Assam
B. Nagaland
C. Himachal Pradesh
D. Assam & Nagaland

Ans – Assam & Nagaland.

Q2. What does PMKSY stands for?

Ans – Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana.

Q3. What is the total surface area of Nepal?

Ans – 147182 km.

Q4. In which part of human body Alveoli are present?

Ans – Lungs.

Q5. CAG submits its report to

Ans – President of India.

Q6. After demonetization how much % money back to RBI?

Ans – 75 billion.

Q7. What does I stands for in FIU ?

Ans – Financial Intelligence Unit.

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS- ENGLISH LANGUAGE

SHIFT 1

Q1. Change the following sentence into Indirect Speech. The coach said, “Don’t move, boys.”

A. The coach told the boys don’t move.
B. The coach said to the boys not to be moving.
C. The coach asked the boys not to move.
D. The coach told them, don’t move boys.

Ans – The coach asked the boys not to move.

Q2. Antonyms of ‘To flay’

  1. to sheath
  2. to peel
  3. to excoriate
  4. to scalp

Ans – to sheath.

Q3. Synonym of ‘Maestro’.

  1.  Genius
  2. Admirer
  3. Novice
  4.  Employee

Ans – Genius.

Q4. Read the following sentence and find out the grammatical error in it. ‘Mother does not hardly (A)/ know what happened (B)/ in school yesterday. (C) / No error (D).’

Ans – know what happened.

Q5. Read the following sentence and find out the grammatical error in it. ‘No beggar who comes (A)/ to our doors (B)/ goes back empty handed. (C)/ No error (D)’.

Ans – goes back empty handed.

Q6. From the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of this idiom/phrase, ‘Flesh and blood ‘

A. a person’s Physical Body.
B. a person’s Muscles
C. A person’s Soul
D. None of them

Ans – a person’s Physical body.

Q7. Which one of the following word is correctly spelt?

A. Jazziest
B. Jaziest
C. Jazzieste
D. Jazzeist

Ans – Jazziest

SHIFT 2 

Q1. Synonym of ‘Pawn’.

A. Sponge
B. Hire
C. Pledge
D. Scrounge

Ans – Pledge.

Q2. Synonym of ‘Chastise’.

A. Praise
B. Monitor
C. Upbraid
D. Chaise

Ans – Upbraid.

Q3. Antonym of ‘To hew’.

A. Scatter
B. Hide
C. Agglutinate
D. Travel

Ans – Agglutinate.

Q4. Sentence Improvement: Parush wandered (with no clear ideas) what he was to accomplish.

A. Lonely
B. Aimlessly
C. Weakly
D. Freely

Ans – Aimlessly.

Q5. Sentence Improvement: Would it be impolite (to be asked) why they are leaving?

A. to ask
B. to question
C. to request
D. to bid

Ans – To ask.

Q6. The workers are Bent (on) getting a full day wages as bonus

A .upon
B. to
C. for
D. underneath

Ans  – upon.

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS- QUANTITATIVE APTITUDE

SHIFT 1

Q1. P and Q complete a work together in 8 days. Q and R complete the same work together in 16 days. R and P complete the same work together in 8 days. In how many days P, Q and R will complete the work together?

A. 7.1
B. 5.5
C. 7.2
D. 6.4

Ans – 6.4

Q2. Height of two cylinders are equal and their radius are in the ratio of 1 : 3 . What will be ratio of volume of both cylinders?

A. 1 : √3
B. 1 : 27
C. 1 : 9
D. 1 : 3

Ans – 1 : 9

Q3. Marked Price of an Iron is Rs. 68,00. If there is 12% and 20% discount on Iron respectively, what will be the selling price of Iron?

A. 4524
B. 4460.8
C. 4624
D. 4787.2

Ans – 4787.2.

Q4. A shopkeeper sells big, medium and small sized chairs in Rs. 650, Rs. 500 and Rs. 400 respectively. Ratio of total chairs sold is 8 : 13 : 4. What will be average price of a chair?

A. 506
B. 546
C. 478
D. 532

Ans – 532

SHIFT 2 

Q1. The total runs scored by three batsman x,y,z is 1584. If runs scored by x : y is in ratio of 4 : 3 and runs scored by y : z is 5:3. Find runs scored by x.

Q2. If monthly earning of Rajesh and Mahesh is ratio of 9:13. If difference between their earnings is Rs 20000. Find the earning of Mahesh.

Q3. A merchant has 1000 kg Sugar. Part of which he sell at 8 % profit and the rest at 15% profit. He gains 14% on the whole. The Quantity of Sugar sold at 8% profit is:

A. 400 kg
B. 560 kg
C. 640 kg
D. 200 kg

Ans – 400 kg.

SSC CHSL 2018 10 MARCH ASKED QUESTIONS- GENERAL INTELLIGENCE

Q1. Arrange the following words as per their order in the dictionary: 1) Necessary 2) Navigate 3) Nautical 4) National

A. 4, 3, 2, 1
B. 3. 4, 2,1
C. 3, 4, 1, 2
D. 4, 2, 1, 3

Ans – 3. 4, 2,1

Q2. Arrange the following words as per their order in the dictionary: 1) Range 2) Rain 3) Ranger 4) Rein

A. 2, 1, 4, 3
B. 2, 3, 4, 1
C. 3, 2, 4, 1
D. 2, 3, 1, 4

Ans – 2, 1, 4, 3

 

Q3. Female : Feminine :: Male : ?

A. Manager
B. Macho
C. Man
D. Masculine

Ans – Masculine.

Q4. SUMO : PRJL :: TAXI :: ?

A. QDNF
B. WDXJ
C. QDVF
D. QXUF

Ans – QXUF.

Q5. The Mall is 250 meters north-west from the Market. The School is 250 meters south-west of the Market. In which direction is the School from the Mall?

Ans – South.

Q6. If the production of company ‘D’ is ‘h’ times the production of company ‘A’. Then H equals to?

A. 1.2
B. 1.3
C. 1.8
D. 1.5

Ans : 1.5

 

Leave a Reply